Kött från Grimslättgård är:
- närproducerat
- ekologiskt uppfött
- hängmörat
- rikt på Omega3
...och bidrar till att hålla
skärgårdens ängar öppna!
Grimslättgårds
Lamm och nötkött
Några recept vi testat och rekomenderar starkt!
Lamnacke:
Långkokt lamm (vi lät det koka i en vanlig gryta istället för kokpåse)
Färs:
Grytbitar:
Lammracks/sadel/kolett:
Lammstek:
Lammtunnbringa/slaksida/revben:
Pinnekött (vi hoppar över björkpinnarna o ångokokar på vanligt sätt och
grillar gärna på utegrill med en god glaze på.)
Skärgårdskött -från saltängar
Våra djur betar under sommaren på de mineralrika saltängarna i skärgården. Under vintern hålls de i lösdrifter på vår gård. Där föds de upp på KRAV-certifierat, örtrikt, vallfoder från våran gård, utan kraftfoder.
På våra vallar odlar vi en mängd örter bla kärringtand, cikoria, pimpernell, svartkämpe, humlelucern, blålucern och kummin.
.
Bokning av köttlådor!
Det går inte längre att boka och hämta kött hos oss.
Du kan nu istället boka och köpa kött från Grimlättgård hos
Helen och Henrik, Gårdsbutiken Nasseröds bigårdar, Hamburgsund.
Tel.nr:0725554747 e-post:nasserod@kajen.se
Copyright © All Rights Reserved