Kött från Grimslättgård är:

- närproducerat

- ekologiskt uppfött

- hängmörat

- rikt på Omega3

...och bidrar till att hålla

skärgårdens ängar öppna!

Grimslättgårds

Lamm och nötkött

Länkar för styckningsdetlajer:

 

 

Återförsäljare:

 

Kött:

Kaprifolkött, kaprifolkott.se

Gårdsbutiken Nasseröds bigårdar

 

Skinn och garn:

 

Lockfågeln, Grebbestad

 

Spruthuset, Smögen

 

Vitlyckemuseum, Tanum

 

Bohuslänsmuseum, Uddevalla

 

Några recept vi testat och rekomenderar starkt!

 

Lamnacke:

Långkokt lamm (vi lät det koka i en vanlig gryta istället för kokpåse)

Färs:

Indisk kebab i yogurtsås

Grytbitar:

Spislamm med masalacrém

lammgryta

Dillkött

Lammracks/sadel/kolett:

Lammracks

Grillade lammracks

Lammstek:

Lammstek med honung o citron

Lammstek, grundrecept

Lammtunnbringa/slaksida/revben:

Lammrulle

Pinnekött (vi hoppar över björkpinnarna o ångokokar på vanligt sätt och

grillar gärna på utegrill med en god glaze på.)

Skärgårdskött -från saltängar

 

Våra djur betar under sommaren på de mineralrika saltängarna i skärgården. Under vintern hålls de i lösdrifter på vår gård. Där föds de upp på KRAV-certifierat, örtrikt, vallfoder från våran gård, utan kraftfoder.

På våra vallar odlar vi en mängd örter bla kärringtand, cikoria, pimpernell, svartkämpe, humlelucern, blålucern och kummin.

 

  • Lammköttet säljs finstyckat med ben, (stekar, kotletter, lammtunnbringa, revben, bringa, nacke, lammlägg)

  • Nötköttet säljs hängmörat (ca 10 dagar), finstyckat, vacuumpackat och benfritt. Hängmörningen gör förutom att köttet blir mört att köttet innhåller en mindre andel vatten och högre andel kött.

    .

     

Bokning av köttlådor!

Det går inte längre att boka och hämta kött hos oss.

Du kan nu istället boka och köpa kött från Grimlättgård hos

Helen och Henrik, Gårdsbutiken Nasseröds bigårdar, Hamburgsund.

Tel.nr:0725554747 e-post:nasserod@kajen.se

Copyright © All Rights Reserved